משרדי חברת אדום UK

 

 

קליק על התמונה להגדלה

משרדי חברת אדום UK ממוקמים בקומה העליונה של בית טויוטה בתל אביב. החברה עוסקת בשווק פירות וירקות בעיקר מאזור הערבה לאירופה.

בעיצוב המשרד הקטן (65 מ"ר) התבקשנו לספק מקום פתוח, צעיר ברוחו, עם נגיעות של אלמנטים טבעיים והתחשבות בתורת הפנג-שוואי.

השילוב הבלתי שגרתי של עיצוב שקט ו"יפני" מצד אחד עם צבעים וחומרים שישדרו אווירה צעירה יותר היו המוטו המוביל של הפרויקט. הצבעים השולטים - ירוק, אדום הגיעו מלוגו החברה.

תרשים החלל

תמונה 1

תמונה 1

 

תמונה 1

 
   

ויטרינת הזכוכית היוותה אתגר עיצובי. בשלב מוקדם למדי הבננו שלא נוכל (משיקולים טכניים ותקציביים) לחקות את העדינות של פרגוד יפני במידה וננסה לבנות את המחיצה בשיטה הנהוגה. הפתרון שמצאנו היה להפוך את היוצרות. במקום שהמסגרות יתמכו את הזיגוג, ויטרינת הזכוכית היא זו שמחזיקה את פרופילי העץ העדינים.

בזכות העבודה הקפדנית והמדוייקת של נגר הפרויקט התקבלה מחיצה עדינה וקלילה. עלינו לציין שבפרויקט זה ניתנה לנו הזדמנות לעבוד עם בעלי מלאכה מוכשרים במיוחד (קבלן, נגר) שסייעו לנו בהגעה לעיצוב אותו בקשנו להשיג. פרטים על כל בעלי המקצוע שהשתתפו ניתן למצוא בתחתית הדף.

תרשים מבט על

תמונה 1

 
 

תמונה 1

 
 

המטבח ממשיך את השימוש בגווני האדום והירוק המופיעים במשרד כולו.



 

 
   

חדר הישיבות עוצב בריהוט קש טבעי ותקרת קש. שוב, נעשה שימוש בחומרים טבעיים בכדי לשדר את האווירה הנוחה והטבעית אותה התבקשנו לתת.

תמונה 1

 
  סיפור התקרה

תקרת המשרד תוכננה למעשה שלוש פעמים. כמו במקרים רבים, הלקוחות כמעט ולא התענינו במראה התקרה מלבד הצורך לספק את התאורה הנדרשת. הסיבה לתכנונים החוזרים הייתה שאנו לא חשנו מסופקים מהתוצאה הראשונה והשניה. בשני התכנונים הראשונים הכל היה "בסדר", אבל הם פשוט לא תרמו כלום לעיצוב ולמקום. בעיה נוספת הייתה שמגבלת התקציב של הפרויקט לא התירה לנו שימוש בגופי תאורה מיוחדים.

 

   
  בלית ברירה חזרנו להתחלה ובדקנו מה אנחנו באמת רוצים לעשות. זרקנו את כל השרטוטים הקודמים לפח ופתחנו שוב את הספרות והסקיצות הראשוניות. שירלי ואני (יובל) ישבנו זה מול זו, בינינו השולחן, הסקיצות והשרטוטים. הסתכלנו בספר ובו תצלומים של גני "זן" וניסינו להבין איך נוצרת בהם האווירה. כדי שיהיה לשירלי נוח יותר, סובבתי את הספר אליה, כך שראיתי את הכל הפוך. הצבעתי על תמונה בספר כשפתאום - קליק. הנה זה, ישר מול העיניים !
גן יפני הפוך – תוכנית התקרה המושלמת שחיפשנו. החצץ הלבן המסורק הפך לאריחי גבס מנוקב, איי האזוב לפלטות עץ כהה המרחפות בצמוד לתקרה, הסלעים הזקופים השחורים לגופי תאורה לבנים. הכל כל כך
פשוט.

לצפיה בתמונות ההשראה והתקרה

תמונה 1

 
   

 

   

שטח - 65 מ"ר
תל אביב 2006

 

ביצוע
קבלן - מ. אלשטיין עבודות בניה
נגרות -
יניב ואהרון נגר
אלומיניום וזכוכית - אלום אדי
שילוט - איל עיצובים
צמחיה מלאכותית - דקורם
כסאות - וקסמן ריהוט משרדי
ריהוט חדר ישיבות - קנה קש

צילום : עוזי פורת
 

צוות התכנון
יובל כרמי
אסתי וולף
שירלי רויזמן