דירה ברחוב סוטין בתל אביב

 

 

קליק על התמונה להגדלה

ג'אנה וכריסטוף הם זוג תושבי-חוץ אירופיים שרכשו דירה ישנה בתל אביב ומתגוררים לסירוגין בפריז, לוצרן ותל אביב. היא מהנדסת בניין נמרצת והוא אספן ספרים ועתיקות. את הדירה בחרו בגלל המרפסת הדרומית שטופת השמש, אך זו הסתתרה מאחורי מבוך של חדרים סגורים. האתגר בתכנון היה ליצור דירה מרחבית ומוארת, בה ניבט הרחוב כמעט מכל זווית בבית, לשלב את פרטי הריהוט העתיק והחדיש כך שיהוו סביבת מגורים חמימה וביתית, ולענות על צורכיהם וטעמם השונה של כל אחד מבני הזוג.

התשובה שניתנה כללה את הריסת קירות-הפנים והכנסת אור לדירה מכל מקום אפשרי. בניית חדר השינה נעשתה במיקום ובאופן כזה, שניתן להפרידו או לצרפו לחלל הפתוח על ידי זוג דלתות כפולות בכיסים נסתרים. אוסף הריהוט של הזוג קיבל התייחסות מיוחדת בבניית מערך הקירות והפתחים. פריטים משלימים נרכשו בארץ ובחו"ל כששילובם במערך הכולל נעשה תוך מחשבה על האופי הכללי המתקבל. התוצאה הסופית מראה דירה שהיא בה בעת ישראלית ואירופאית, ממש בדומה לבני הזוג עצמם. המטבח שסגנונו קלאסי – מאובזר במיטב חידושי הפרזול. הדקל הנשקף מחלון המטבח והצפרים המקבלות את הדיירים בציוצים, מעניקים לקפה של הבוקר נופך ישראלי החסר כל כך באירופה.
ויטרינות "בלגיות" משקפות את החוץ והפנים זה אל זה ומעניקות אוטנטיות לסגנון הדירה התל-אביבית. מבט אל הסלון שמכלול רהיטיו הנו מראשית המאה.

כיוון שבני הזוג מתגוררים בדרך כלל בגפם, ישנה תחושת פתיחות כשדלתותיו של חדר השינה פתוחות לרווחה; לכוון הסלון מדרום, ואל חדר האמבטיה ממערב.

פריטים מהמעצבים המובילים בעולם משווים לחדר האמבט מראה יוקרתי ויפיפה.
פינת נטילת הידיים מעוצבת בקו מעודן בקרמיקה של "קנזו".
קיר הכניסה יצר פינת "מחווה" כשהחלל כולו פתוח ומואר.

שטח - 100 מ"ר
תל אביב 2003

 

צוות הפרויקט
אסתי וולף
מיכל דור