מרכז רפואי נתניה 2000

 

 

קליק על התמונה להגדלה

המרכז הרפואי נתניה (Natanya Medical Center 2000) הוא מרכז רפואי קטן הממוקם בשכונת נווה איתמר שבנתניה. במרכז שלוש קומות והוא כולל שני חדרי ניתוח לטיפולים קטנים ובינוניים, חדרי אשפוז, חדרי רופאים ועוד.

לאחר החלפת בעלים התבקשנו לעצב את המקום מחדש ולשדרג חלקים ממנו.

 

 

 

תמונה 1

 

אזור הכניסה והקבלה טופל כולו - מהחלפת ריצוף, דלת כניסה וגופי תאורה ועד לדלפק קבלה חדש.

האופי אותו התבקשנו להעניק היה של מכובדות ויציבות. ביצענו זאת על ידי שימוש בחומרים בעלי גוון חום אדמדם וזכוכית. מחברי האלומיניום המיוחדים הופכים את הדלפק למעין תכשיט.

 

 

 

 

תמונה 1

חדרי הניתוח קיבלו טיפול בהחלפת חיפוי הרצפה והקירות. בחיפוי מיוחד זה, העומד בתקני משרד הבריאות לחדרי ניתוח, הגדרנו גבול מודגש בהיקף הקירות. השימוש בצבע בהיר במרכז תורם להרגשת הנקיון ומגדיר את אזור העבודה.

 

עובדה מעניינת היא שבחדרי הניתוח במרכז זה יש חלונות. בכדי לעמוד בתקני האוויר והסטריליות המחמירים, הותקנו וילונות בתוך זיגוג החלון. כך יכולים העובדים בחדר להמנע מעט למחושת ה"צוללת" המאפינת חדרי ניתוח רבים כל כך.

תמונה 1

 

שטח - 500 מ"ר
נתניה 2004

צוות הפרויקט
אסתי וולף
יובל כרמי